Sociala Medier

Fördelar med Sociala Medier

De senaste åren har användandet av sociala medier bland både privatpersoner och företag ökat explosionsartat. De vanligaste medierna man pratar om nu är Facebook, Twitter, Linkedin, Google +, bloggar och pod-radio, men det finns många fler än så.

Är man aktiv och syns på de sociala medierna kan fördelarna vara många. Bland annat enkelheten att komma i kontakt med kunder samt upprätthålla kontakten med redan befintliga kunder. Jämfört med många andra medier är de sociala medierna väldigt kostnads- och tidseffektiva.

Viral marknadsföring – mun till mun metoden

Idag använder många företag och organisationer sociala medier för att kommunicera med sina målgrupper, eftersom det är ett snabbt och enkelt sätt att nå fram och skapa en diskussion. Den populäraste metoden för att marknadsföra i sociala medier är viral marknadsföring, som grundar sig på ett budskap, tjänst eller produkt som är så unik och intresseväckande att de individer som exponeras för den har en stor benägenhet att sprida den vidare till sin bekantskapskrets. Mun till mun metoden med andra ord.

Ökar synligheten

Utöver de faktum att de sociala medierna är ypperliga marknadsföringsredskap i sig medför de också en hel del andra fördelar. Är man exempelvis aktiv med att blogga och twittra exponeras samtidigt sitt namn på många olika webbplatser vilket i sin tur kan leda till en högre placering bland sökmotorerna.

Många företag arbetar ständigt med att öka trafiken på sin hemsida och att länka mellan sin hemsida och de sociala medier man är aktiv på kan vara en hjälp på traven för att skapa högre trafik. Om man har många som gillar företaget på exempelvis Facebook leder detta till en ökad trygghet och köpsug hos kunderna enligt studier.

Facebook nr. #1

Det mest populära sättet är via Facebook som startades 2004 och snart har 1 miljard användare. En av anledningarna till att Facebook är så populärt är att det är ett enkelt sätt att hålla kontakten med många människor. Det är lätt att starta upp sin profil och man kan med några få knapptryck skapa många kontakter. Med dagens teknologi är det också väldigt smidigt att ha med sig Facebook i mobilen vilket gör att du när som helst kan posta nya uppdateringar eller chatta med dina vänner. En annan fördel med Facebook är att man kan gå med i grupper skapade av företag. På så sätt får kunderna uppdateringar från er, kontakta er, och se alla events, rabatter osv som ni erbjuder. Vi hjälper er att starta igång en facebooksida och kopplar sedan ihop den med er hemsida.